Om mig

Jag heter Maria Refors Legge. Den 16 mars 2015 påbörjade jag doktorandutbildningen vid Stockholms universitets juridiska fakultet. Det var för mig en dröm som gick i uppfyllelse.

Min forskning är inriktad mot utbildningsrätt med fokus på skolornas ansvar att skydda barn och elever mot kränkande behandling och diskriminering. Slutseminarium är planerat till den 7 oktober 2020 och jag har för avsikt att disputera under våren 2021.

Jag tillhör Stockholms universitets barnrättscentrum (BRC) och är affilierad med institutet för utbildningsrätt (IfU) vid Uppsala universitet. Jag undervisar på specialkursen i barnrätt, på kursen i förvaltningsrätt, på lärarutbildningen och på rektorsprogrammet. Jag är allmänt intresserad av lagstiftningsteori och hur lagstiftaren på bästa sätt kan åstadkomma god lagstiftning.

Jag har skrivit ett antal rättsvetenskapliga artiklar i b.la. Juridisk Publikation, Förvaltningsrättslig tidskrift och i Nordisk Socialrättslig Tidskrift. Jag har även skrivit en uppsats om dold myndighetsutövning i festskriften till Wiweka Warnling Conradson.

Mediaframträdanden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s