Om mig

Jag heter Maria Refors Legge. Jag är doktorand i offentlig rätt vid den Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet.

Min forskning är inriktad mot utbildningsrätt och barnrätt. Slutseminarium genomfördes den 7 oktober 2020 och jag har för avsikt att disputera under våren 2021.

Jag tillhör Stockholms universitets barnrättscentrum (BRC) och är affilierad med institutet för utbildningsrätt (IfU) vid Uppsala universitet. Jag undervisar på specialkursen i barnrätt, på kursen i förvaltningsrätt, på kursen i allmän rättslära, på lärarutbildningen och på rektorsprogrammet. Jag är allmänt intresserad av lagstiftningsteori och hur lagstiftaren på bästa sätt kan åstadkomma god och effektiv lagstiftning.

Jag har skrivit ett antal rättsvetenskapliga artiklar i b.la. Juridisk Publikation, Förvaltningsrättslig tidskrift och i Nordisk Socialrättslig Tidskrift. Jag har även skrivit en uppsats om dold myndighetsutövning i festskriften till Wiweka Warnling Conradson.

Mediaframträdanden (i urval)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s